CREATIVE SPACES EXHIBITION DESIGN BRAND DESIGN STAGE DESIGN NEUE WELTEN
Submit a PLOT
PLOT
deutschenglish
GO

Neue Welten

RE/DO Installation

POSTED 10 June 2010
PICTURE
PICTURE 1
 
PICTURE 2
 
PICTURE 3
 
PICTURE 4
 
PICTURE 5
 

RE/DO installation was born from the collaboration between Milan based architecture practice Piuarch and .PSLAB from Beirut. The installation took place at Piuarch studio in Brera area during Milan Design Week in the context of Fuori Salone 2009. The conceptural installation expresses shared thoughts between Piuarch and .PSLAB on light and architecture, on design and rethinking an object or a building from a different perspective giving new life to existing objects –rethinking and redoing in a different way something already existing. An idea, 3 weeks to make happen, 702 plastic gallons reinterpreted as lighting objects, wired and assembled as modules in Beirut and with these 5,5 x 8 m light wall built in site in Miland during a weekend as an intervention on the façade of the building and in the context of the courtyard where Piuarch studio is located. The Installation also casts a glow of light onto the street, which makes it more functional for the small courtyard, keeping an impact of contrast between the glowing white plastic and the old solid architectural facades. The Play is between the two sides of the installation; Side one – the bases of the gallons face the passage tracing a specific texture created by the mold of the gallon, and side two – light is contained in the cap of the gallon facing the inside façade, driving the pedestrians inside the space, to perceive and discover the light insertion versus the density through 702 recipients blocking the large opening.

FACTS

Project:

RE/DO Installation

Design:

.PSLAB, Beirut > www.pslab.net

Location:

Via Palermo, Milano (Milan Design Week)

Time frame:

21.04.2009-27.04.2009

Client:

Piuarch, Milano > www.piuarch.it

Pictures:

Communiqué.PSLAB, Beirut > www.communique.pslab.net